UMA & band

pop/rock/jazz/fusion/duša

UMA - umetniški vzdevek Urške Majdič, pa tudi njena kreativna in dinamična zasedba prekaljenih glasbenikov.

Maja 2017 je premierni koncert DUŠA v Cankarjevem domu napovedal Neskončni album Duša in vzklila je zasedba UMA. Čez leto dni (maj 2018) je izšel še uradni "Čarobni vrt" - ta je napovedal glasbo, ki "celi srce". Na koncertih prepletajo zvrsti in vnašajo impro vložke, tako da je vsak koncert drugačen. Kot pravi ustanoviteljica, pevka in glavna avtorica zasedbe, Urška Majdič - UMA (prej Billysi), je band "kot živ organizem, ki se ves čas oblikuje in presenetljivo nanovo ustvarja".

UMA - zasedba

Urška Majdič (avtorica, pevka)
Urban Grabenšek (Radio Mondo, Noctiferia)
Matjaž Marin (soavtor in kitarist, prej Billysi, Sausages)
Rok Hozjan (Quintet Piazzolleky, Terrafolk)
Matej Sušnik (Ice, Vlado Kreslin)
Anže Žurbi (bobnar, Jadranka Juras, Soul Jazz in Jaz)
Žiga Šercer ​​(percussion)
Producent: Tine Janžek

Njen glas, njene pesmi... zdravijo dušo.
(J. Zupan)
Glasba, ki jo čutiš in za katero veš, da je bila napisana iz srca in z nobenim drugim namenom. Billysi pesmi so me bodrile v najstniških letih, ko si najbolj ranljiv. Zdaj pa pač UMA - Duša.
(E. Godina)
Nežna in obenem markantna v svoji jakosti glasu. Besedila so poezija. In glasba je super!
(B.Kobal)

Poletje 2017: KRESNICA
MAJ 2018: SINGLE IN VIDEO - ČAROBNI VRT

UMA predstavijo "ČAROBNI VRT", ki ga je pospremila video podoba. Čarobni vrt je notranji tempelj, kjer vedno najdemo svetlobo, ljubezen, uteho, svoj mir - in ljubljene, ki jih ni več med nami.
Povezava: YOUTUBE VIDEO

JUNIJ 2018: LENT FESTIVAL MB

UMA the band so prišli na Lent v polni postavi posebne dinamike rokerskega naboja na eni in čutne nežnosti na drugi strani. Za nahranit dušo! (www.festival-lent.si)

SEPTEMBER 2018

V sodelovanju s sinfo-metal ekipo Eternity je UMA na album vključila 3 pesmi, pri katerih je Urška Majdič avtorsko sodelovala. Pesem On and On je posvečena njeni žalujoči mami, Gaia je nežni a mogočni klic matere Zemlje, Rise or Fall pa govori o glasu duše.

NOVEMBER 2018: UMA POSODILA PESEM ZA KAMPANIJO ZAVAROVALNICE SAVA

Lepa pesem o sočutju Nikoli sam je postala naslovna pesem za oglaševalsko kampanijo Zavarovalnice Sava, s katero opozarjajo na pomen so-odgovornosti in medsebojne pomoči. Nikoli sam ima korenine v Billysi skladbi, ki so jo radi izvajali v živo. UMA ji je vdahnila novo življenje v akustični različici.
Povezava: FACEBOOK VIDEO

NOVEMBER 2018: ​LE ZAČUTI!

Promo koncert ob izidu videospota, ki je kratek sci-fi film (5-minutni) domačih video ustvarjalcev.
Povezava: YOUTUBE VIDEO

MAREC 2019: Neskončni album Duša

Poglavje 1 - se zaključuje! Posneli smo Stars (Čas je, da letim), bonus track High (YR Drugs) in pa naslovni komad DUŠA. Za slednjega smo si privoščili snemanje vsi naenkrat - istočasno v studiu, zaradi česar je ujeta posebna energija tega komada...

MAJ 2019: Neskončni album Duša

Album v obliki USB ključka in na online platformah! Naj seže, kamor mora!
Več o albumu v zavihku ALBUM.