GLASBENA BIOGRAFIJA

Billy's Private Parking - Billysi (2001 - )

Od leta 2001 je Urška ustvarjala v rock skupini Billy's Private Parking, kasneje Billysi, za katero je tudi so-avtorica glasbe in avtorica besedil.

Mario - Nedeljskih 60 (2002)

Prvi TV nastop z Billy's Private Parking *Modra pravljica*

Odpeto (2003)

Srečko Kosovel (Nino de Gleria, skladba Medvedki)

Punčka iz cunj (2005)

Avtor Mojmir Sepe ob spremljavi simfoničnega orkestra, v originalu Majda Sepe, priredba ob obletnici v Križankah. TVS, oddaja Zlatolaska.

Hri-bar (2005)

Oddaja na RTV SLO (Sašo Hribar), gostja, Dream a Little Dream of Me

If I ... Fell In Love (2007)

Avtorica besedila, glasbe ter izvajalka skladbe If I ... (Fell In Love), kot Ursina (w/ izvajalec DJ Sylvain), v sodelovanju z Blue Production Team-om (producenta Gregor Zemljič in Jure Havliček), kitarski del je prispeval Jan Plestenjak. Uporaba skladbe za SiMobil v sklopu česar je bila tudi nagrajena za najboljšo avtorsko skladbo v oglaševanju na festivalu SOF (kategorija SOF- OFF)

Magia (2007)

V Biljardni hiši - koncert Billysov ob izidu 3. albuma.

Vedno prvi (2008)

Radijo Slovenija, ob obletnici, w/ Rok Golob in Feri Lainšček + v Zvezde plešejo (TVS1).

Podelitev Ježkovih nagrad (2009)

Tam, kjer sem doma, duet w/ Edvin Fliser, z orkestrom Big Band RTVSLO.

Iskriva pozitiva (2011)

Koncept, soorganizacija in nastop na družbeno+okoljsko odgovorni prireditvi w/ Billysi, Los Ventilos, Katarina Čas, Marcel Lejko, soorg.: Umanotera, Humanitas

Simfonična ekstaza (2012)

Solistka, Vedno Prvi (w/ Rok Golob in simfonični orkester, Križanke)

Bite Me (2012)

V Cvetličarni - koncert Billysov ob izidu 4. albuma.

Stopimo skupaj (20??)

Dobrodelni projekt, Brez besed Berte Ambrož, w/ Big Band RTVSLO, Urška in Zlatko

Jaz Pop Magic (2013)

Samostojni koncert z Big Bandom RTV Slovenije, Urška Majdič w/Big Band. Urška je izbrala dirigenta in aranžerja Roka Goloba, repertoar pa je zajemal skladbe Billysov, King Foo in avtorske skladbe Roka Goloba.

Shamballa (2013)

Gostja na kompilaciji uglasbljenih manter (Tomi Meglič, Neisha, Tinkara Kovač, Nina Vodopivec, Urška et all)

King Foo (2013 - 2015)

Skupaj z Rokom Golobom, Matejem Sušnikom in Petrom Hudnikom - ustanovila zasedbo King Foo. Gre za zasedbo, katere značilnost je prepletanje žanrov in ustvarjalno predelovanje priredb, kot tudi avtorska glasba. Urška: " King Foo je "ustvarjalno igrišče" za FOO- ideje, vokalne melodije in besedila, ter nasploh za odbito sinergijo s preostalimi člani."
Razhod pomladi 2015 - zaradi različne vizije in časovnih obveznosti. Avtorsko sodelovanje še danes - Urškino besedilo Začaraj me, glasba Rok Golob, izvedli pa so jo King Foo z novo pevko - odlično srbsko pevko Aleksandro. Skladba je dosegla številne uspehe na Slovenski popevki.

Svet 2.0 (2014)

Prekleta telesa Urška Majdič w/ Kaotic Bullets - gostja na albumu Svet 2.0

Turneja po Sloveniji (2014-2015)​

Rokenrol ekskurzija - w/ Billysi, Hamo & Tribute 2 Love, Sausages - skupna turneja po Sloveniji.

Billysi za Anino zvezdico (2014-2015)​

En od številnih dobrodelnih koncertov, dvakratno izveden v Kamniku (2014 in 2015), na katerem so se Billysi odrekli honorarji in sorganizirali zbiranje hrane za socialno šibkejše.

Eternity (2016)​

Eternity & Strela - w/ Eternity, skladbi Rise or Fall in On and On, simfo-rock

Glas mladih (2016 + 2017 + 2018)​

Sodelovanje kot žirantka (w/ Gušti, Tina Marinšek et al)

2017

Ekskluzivni koncert 5. maja 2017, glasbena zgodba DUŠA. Poklon Urškinemu pokojnemu očetu, ki je preminil na 5.5. točno pred letom dni; želela pa je tudi proslaviti življenje in neskončnost energije. Urška je želela zbuditi bistvo, katerega se ne da razložiti; le začutiti. Koncert je bil premierna predstavitev novih pesmi, z ekskluzivnimi glasbenimi aranžmaji posebno za ta večer.
Glasbeni gostje: Rok Golob, Dominik Bagola - Balladero, Project ​Eternity​, ​Matjaž Marin in Matej Sušnik, Auroras ter drugi.
Izkupiček prodanih vstopnic je bil v celoti predan skladu Sapramiška Zveze prijateljev mladine.

2018

UMA - Urška z bendom (UMA the band) - single in videospot za pesem Čarobni vrt. UMA je napovedala izid pesmi Čarobni vrt na 5.5., drugo obletnico očetove smrti.
"Čarobni vrt" je uteha, ljubezen, svetloba, osebni tempelj. Vsak ga nosi v sebi. V tem "vrtu" vedno najdemo mir, ljubezen, sebe, pa tudi nam drage osebe, ki jih ni več med nami.

Čarobni vrt je postal Popevka tedna na Valu 202 in pristal visoko na lestvicah številnih radijskih postaj.

Predstavljen še Le začuti ​z videospotom, ki je odličen kratek sci-fi film produkcije MaxVisuals - in Nikoli sam, ki si ga za TV oglas sposodi kampanija Zavarovalnice Sava - za poudarjanje vrednot medsebojne pomoči.

2019

5.5.2019 je izšel Neskončni album Duša - 1 (samozaložba), s pesmimi, ki so bile premierno predstavljene na koncertu Duša 5.5.2017, tremi skladbami z ekipo Eternity ter bonus track High - YR Drugs. ALBUM je na voljo v priljubljenih spletnih trgovinah.

2021-2022

UMA se je podala v filmske vode. Pripravljala se je glasba za celovečerni film produkcije Sparks and Juice!
"Skladanje glasbe za film zame pomenijo krila; polet tja, kamor sem si vedno želela. Strastno rada to delam in iz mene kar buhtijo ideje. Se pa zavedam, da se bom morala še bolj razvijat, še bolj premagovat izzive. Z vsem, gorečim veseljem."

2023

Vsi filmski navdušenci in romantiki po vrhu, boste lahko za valentinovo svoje najdražje odpeljali v kino na ogled slovenske romantične komedije Nekaj sladkega, ki sta jo ustvarila Urška Majdič (scenaristka, producentka) in Tin Vodopivec (režiser, scenarist, producent). Še preden si lahko film ogledate na velikem platnu, pa je bil predstavljen videospot za naslovno skladbo I Just Know, ki jo je napisala in odpela Urška Majdič – UMA, tako kot tudi vso ostalo glasbo v filmu. Nastala je, ko je bil scenarij še v osnutkih, njena glasbena tema pa se razvija skozi celoten film – spremlja glavno junakinjo ter ji govori, naj se prepusti in sledi svojim občutkom.

Festival Fens (2003)

nagrada kot so-avtorici za skladbo "Svobodna" izvajalke Vike Zore

Hit festival (2004)

Nagrada za besedilo "Preženi oblake"

SOF-Off (2006)

SOF-Off zlata nagrada za najboljšo avtorsko skladbo v oglaševanju (skladba If I... Fell in Love)

Billysi (2009)

Diamant za Rock skupino, v okviru zasedbe Billysi